Lid in de kijker – Contactlenzen Vanschoenwinkel

       Wie ben je en wat doet je onderneming?

Contactlenzen Vanschoenwinkel is een speciaalzaak in alle soorten contactlenzen, vloeistoffen en accessoires. Wij meten contactlenzen aan bij jonge kinderen en 80-plussers. Contactlenzen zijn niet zoals het beeld dat velen hebben: je koopt dit online en klaar. Het is een hele uitdaging om contactlenzen goed aan te meten en klanten/patiënten te blijven begeleiden om het comfort en zicht zo goed mogelijk te behouden.

Contactlenzen zijn er ook om bijziendheid tegen te houden. ’s Nachts lenzen dragen en overdag geen bril of lenzen dragen. Voor ver- en leesproblemen, dus multifocale contactlenzen.

En dan is er nog onze specialisatie: medische contactlenzen. Op doorverwijzing van oogartsen uit verschillende regio’s in België komen patiënten met onregelmatige cornea, extreem droge ogen, trauma aan het oog, … bij ons terecht. Dit beperkt zich niet enkel tot de praktijk in Diepenbeek. Maandelijks werk ik een dag in het UZ Antwerpen en in het CHR in Luik, samen met twee corneaspecialisten.

De praktijk in Diepenbeek in combinatie met het werk in de ziekenhuizen maakt dat elke dag boeiend, uitdagend en inspirerend is.

       Wat is jouw leukste verhaal / anekdote rond de ondernemersclub?

De jaarlijkse nieuwjaarsreceptie, met bowling! Het is een leuke manier om even te ontspannen en collega-ondernemers en schepenen uit te dagen.

       Wat is jouw favoriete vakantiebestemming?

Een favoriete vakantiebestemming is voor mij niet juist één plaats,  maar telkens weer nieuwe plekjes ontdekken en herinneringen maken zoals in Ijsland, Canada … maar ook dichterbij in de Ardennen of gewoon in onze eigen provincie. Als het maar rust brengt en samen met het gezin kan gebeuren.

       Wat is jouw favoriete boek?

Een echt lievelingsboek heb ik niet, maar boeken over filosofie of historische gebeurtenissen en boeken van Midas Dekkers  kunnen mij helemaal opslorpen.

       Wat maakt Diepenbeek uniek?

De ligging, we hebben een mooie locatie die eenvoudig te vinden is voor niet-Diepenbekenaren.

Wij hebben veel patiënten/klanten van ver buiten Diepenbeek die hun afspraak bij ons combineren met een uitstap naar C-mine, Bokrijk, fietsen via het knooppuntennetwerk, shoppen in Hasselt, Maasmechelen of Maastricht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
18 ⁄ 1 =