Diepenbeeks biotechbedrijf trekt naar de beurs

Apitope, een bedrijf uit Diepenbeek (BioVille) dat geneesmiddelen tegen immuunziekten ontwikkelt, zal een beursnotering aanvragen. Dat melden ze in een persbericht. Op die manier komt er veel vers geld in kas om de oorzaken van ziektes als hemofilie A, de ziekte van Graves en multiple sclerose te bestrijden.

Apitope is zowel in Groot-Brittannië als in Diepenbeek gevestigd. Dat komt omdat LRM één van de investeerders is en het bedrijf naar Limburg wist te lokken. Hoewel de kernactiviteiten in het buitenland gebeuren, zal de beursnotering in Brussel plaatsvinden (Euronext).

Met de extra middelen die het bedrijf bij zowel het grote publiek als institutionele beleggers wil ophalen, moeten de laatste fases in de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen kunnen afgerond worden. Het gaat om veel geld. Twee jaar geleden haalde Apitope nog 12 miljoen op via een kapitaalronde, onder meer bij LRM, PMV en Vesalius Biocapital. Een jaar eerder kwam er 6 miljoen extra in kas.

Het onderzoek naar een middel om de toestand van MS-patiënten te verbeteren, is volgens Apitop het verst gevorderd. De testresultaten tonen volgens het bedrijf aan dat hun product al na enkele maanden leidt tot een aanzienlijke verbetering van de cognitieve toestand van de patiënten.

Bron: madeinlimburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
5 × 19 =